Fehér szójaszósz – 1,8 liter
A fehér szójaszósz Japán Aichi prefektúrájából származik, amely nemcsak gazdag búzatermő vidék, de híres ízletes vizéről is. Ez a különleges szósz a hagyományos szójaszószoktól eltérően 90% búzából és mindössze 10% szójából készül, ennek köszönhetően világos, csaknem áttetsző színű, és selymesen lágy, umamiban gazdag ízvilágot képvisel.
Ízvilág: Lágy, hosszan tartó, enyhén édeskés, kerek umami
Felhasználás:
– Különösen alkalmas világos színű ételekhez (omelettekhez, krémes fogásokhoz, sós flanhoz, halakhoz)
– Bouillonok, mártások, tojásos és tejszínes ételek ízesítéséhez
– Párolt húsokhoz, salátákhoz, marinádokhoz
Előny: Megőrzi az étel természetes színét – kiváló, ha nem szeretnénk, hogy a szójaszósz elszínezze az ételt
Összetevők: Víz (48,08%), búza (30,81%), só (16,58%), alkohol (2,49%), zsírtalanított szója (1,99%), B1-vitamin (0,05%)
Allergének: Búza, szója
Származás: Japán
Kiszerelés: 1,8 liter – üvegpalack
Fermentálás: 3 hónap
Tárolás: Felbontás után hűtőszekrényben tárolandó, rövid időn belül felhasználandó