Poivre de Cassis© – Feketeribizli-rügy fűszer Burgundiából
Egyedülálló aromájú, kézműves eljárással készült fűszer a Noir de Bourgogne fajta bimbóiból
A Poivre de Cassis© egy különleges, eredetvédett gasztronómiai fűszer, amely feketeribizli-bimbóból készül, mégpedig a Burgundiában őshonos „Noir de Bourgogne” fajtából. A bimbók aromája gyümölcsös, fás és karakteresen fűszeres, intenzív ízvilággal és ritka eleganciával.
Eredet és feldolgozás:
– A termesztés szinte a szőlőműveléshez hasonlóan gondos, kézi munkát igényel
– A bimbók szüretelése télen történik, majd gyorsfagyasztással őrzik meg aromájukat
– A fűszer szárításon, őrlésen és rostáláson megy keresztül, megfelelve a legmagasabb mikrobiológiai és aromatikai követelményeknek
– Igény esetén gőzkezeléssel is tisztítják
– Az egész folyamat az HACCP élelmiszerbiztonsági rendszer szerint zajlik
Felhasználás:
– Édességekhez, csokoládéhoz, gyümölcsalapú krémekhez
– Vadételek, mártások, sajtok kísérőjeként
– Koktélok, infúziók, prémium italok különleges fűszerezéséhez
– Gourmet séfek és kísérletező ínyencek alapfűszere
Jellemzők:
– 100%-ban természetes, kézzel szedett alapanyag
– Limitált mennyiségben elérhető, ritka fűszer
– Kiváló aromakoncentráció, komplex illat- és ízprofil
– Franciaországból, Burgundia régióból
Kiszerelés: egyedi
Tárolás: száraz, fénytől védett helyen
Származás: Franciaország, Burgundia