Meggyes clafoutis 750g / D27cm
A clafoutis eredetileg a Limousin régióból származó híres desszert, amely először a 19. században jelent meg. Ezt a regionális specialitást a származására büszke akadémikus, Jules Clarétie Limousin hosszú ideig védelmezte. Neki köszönhető, hogy a clafoutis ma már a szótárban is helyet kapott. BONCOLAC cukrászai, akiket elbűvöltek ennek a desszertnek az édes és gyümölcsös jegyei, újragondolták, és egy határozottan ínyenc pitét készítettek belőle.
A kerek formájú, szépen bordázott szélű, 10 szeletesre vágott meggyes clafoutis süteményünk egy vaníliaízű clafoutis készítménnyel és kimagozott meggyel töltött omlós tésztából áll. Ízlelőbimbói számos ízt fedezhetnek fel benne. Elkészítését és kivitelezését leegyszerűsíti, hogy előre felszeletelik, ami ideális megoldás az időmegtakarításhoz.
Tartósítószer-, színezék és mesterséges aroma-mentes.
Átmérő: 27cm
Nettó tömeg: 750g
Szeletelt: 10 szelet
8 db/karton
Elkészítési javaslat:
Melegítse elő a sütőt 180 °C-ra (gázsütő esetén 6-os fokozat) 10 percre. Vegye ki a pitét a fagyasztóból, és távolítsuk el az átlátszó tasakból. Ezután helyezze a pitét egy tűzálló tálra. Végül 10 percre tegye be a sütőbe. Tálalás előtt hagyjuk 30 percig hűlni.