ADALÉKANYAGOK / TEXTÚRÁK

Raktáron
PCB_060615



<br />



Xantán-gumi

 

A Xantán a cukorrépa vagy a  keményítőből származó glükóz fermentálásával keletkező sűrítőanyag.

Tulajdonságai: sűrítő, stabilizáló

Adagolás: 1-4%

 

Tipikus felhasználási példák: mártások, öntetek, krémek sűrítése



Csak regisztrált felhasználók részére
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez
Nincs raktáron
PCB_061391



<br />



SORBIUM 35 / SORBET STABILIZÁTOR

 

A Sorbium egy stabilizáló keverék, amely a sorbet minőségének és eltarthatóságának javítására szolgál. Összetétele válogatott textúrák kombinációján alapul, amelyek lehetővé teszik a víz stabilizálását a nagy kristályok kialakulásának korlátozásával, a túlfolyás javítását, szabályozzák az olvadás sebességét és a textúra optimalizálását az optimális ízminőség érdekében.

 

Tulajdonságok: stabilizátor, sűrítőanyag

 

Ajánlott adagolás: 0,2-0,5%

 

Tipikus alkalmazási terület: SORBET

 

Megjegyzések / korlátozások:

Az adagolást a felhasznált gyümölcstípusnak és az ízlésnek megfelelően kell beállítani. Túladagolás esetén túlságosan viszkózus ízű sorbetet eredményezhet, és ronthatja az ízélményt a fogyasztás során.

 

Nettó tömeg: 800g/doboz



Csak regisztrált felhasználók részére
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez
Nincs raktáron
PCB_060647



<br />



Isomalt

 

Az izomalt egy olyan poliol, amely a szacharóz kémiai átalakulásából származik. Édesítő képessége nagyon közel áll a szacharózéhoz. Szerkezete és kémiai összetétele stabilabb, mint a szacharózé a főzés és a karamellizáció terén. Ezért nagyon alkalmas cukordíszek készítéséhez.

Édesítő ereje alacsonyabb, mint a szacharóz.

Tulajdonságok: édesítőszer

Felhasználási javaslat: a porcukorral megegyező módon kell használni.

Jellemző felhasználási területek: cukorszobrok, cukormentes édességek, színes karamell díszek



Csak regisztrált felhasználók részére
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez
Nincs raktáron
PCB_060625
A Maltit keményítőből előállított poliol (cukoralkohol). A szacharózhoz közeli édesítőképességgel rendelkezik.

Tulajdonságai: édesítő

Tipikus felhasználási példák: minden készítményben helyettesítheti a cukrot

Édesítőképessége: kb. 90%-a szacharóznak
Csak regisztrált felhasználók részére
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez
Nincs raktáron
PCB_060624
A Szorbit keményítőből előállított poliol (cukoralkohol). Néhány gyümölcsben (pl. szilva, szőlő) természetes állapotban is jelen van. A szacharóznál kisebb édesítőképességgel rendelkezik.

Tulajdonságai: nedvesítő, édesítő

Tipikus felhasználási példák: ganache stabilizálása

Édesítőképessége: kb. 60%-a szacharóznak
Csak regisztrált felhasználók részére
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez
Nincs raktáron
PCB_060618
A Dextróz keményítőből hidrolízissel, szárítással és szitálással nyert egyszerű cukor. A szacharóznál enyhén kisebb édesítőképességgel rendelkezik. A molekuláris méretének köszönhetően a szacharóznál könnyebben mobilizálja a vizet

Tulajdonságai: édesítő, vízmegkötő

Tipikus felhasználási példák: fűszerkészítmények

Édesítőképessége: kb. 70%-a szacharóznak
Csak regisztrált felhasználók részére
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez
Nincs raktáron
PCB_060621
Az Ascorbix egy teljesen natúr ízű aszkorbinsav koncentrátum. Ez az étkezési sav és antioxidáns megtalálható például természetes állapotában a déligyümölcsökben.

Tulajdonságai: étkezési sav, antioxidáns

Adagolás: 0.05-0.5%

Tipikus felhasználási példák: Oxidálódásra érzékeny gyümölcsök és zöldségek tartósítása, dagasztás javító a pékáruk készítése során
Csak regisztrált felhasználók részére
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez
Nincs raktáron
PCB_060620
A Citrix egy natúr ízű citromsav koncentrátum. Ez az étkezési sav megtalálható például természetes állapotában a citromban.

Tulajdonságai: étkezési sav

Adagolás: 0.1-1%

Tipikus felhasználási példák: Pektin vagy Alginát alapú receptek savanyítására
Csak regisztrált felhasználók részére
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez
Nincs raktáron
PCB_060636
A WarmTex egy egy speciális melegítési eljárással javított kukoricakeményítő alapú sűrítőanyag. Melegítés hatására fejleszti a textúráját, és jobban ellenáll a magas hőmérsékletnek, mint hagyományos társai.

Tulajdonságai: sűrítőanyag

Adagolás: 2-5%

Tipikus felhasználási példák: cukrászkrémek, sütőben sült ételekhez készült besamel mártás
Csak regisztrált felhasználók részére
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez
Nincs raktáron
PCB_060632



<br />



Coldtex20 (Módosított burgonyakeményítő)

 

A ColdTex burgonyakeményítő alapú sűrítőanyag. A ColdTex-szel készült készítmények fagyasztás- és gyorsfagyasztásállóak, és mérsékelten főzhetőek.

 

Tulajdonságai:sűrítőanyag

 

Adagolás:0.5-8%

 

Tipikus felhasználási példák: hús alapú készítményekhez (pástétomok, töltelékek), sárga tészták (cake, piskóta) állagának javítására, béchamel mártáshoz, gluténmentes termékekhez.

 

Nettó tömeg: 1.000g



Csak regisztrált felhasználók részére
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez
Nincs raktáron
PCB_060642



<br />



Zselatin B

 

A "B" zselatin szagtalanított marhazselatin, amelynek a Bloom-foka (zselésítő erő) 200, ez megfelel az úgynevezett "arany" zselatinnak.

Tulajdonságok: zselésítő

Ajánlott adagolás: 0,3 - 10%.

 

Tipikus felhasználási területek: mousse és espuma, fagylaltok, aszpikok, édességek (mályvacukor, zselés cukorka), bavarois...



Csak regisztrált felhasználók részére
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez