ADALÉKANYAGOK / TEXTÚRÁK

Nincs raktáron
PCB_074346



<br />



Natur Air N°42 / Burgonyafehérje por

 

A Natur Air egy növényi fehérje (burgonyafehérje). Ideális és praktikus megoldás a hab, mousse felhabosítására és stabilizálására.

Ez a clean label termék tökéletesen alkalmas a vegán étrendhez is.

A Natur Air különböző pH-szinteken is jól működik, hidegen és melegen egyaránt használható, és tiszta, semleges érzékszervi tulajdonsággal bír, anélkül, hogy rossz utóízt hagyna maga után.

Ez egy növényi alapú megoldás, amely gyakran használható a tojásfehérje helyettesítésére, például macaronokban, meringue-ben, mousse-ban, koktélokban stb.

 

400 g/doboz



Tovább
Csak regisztrált felhasználók részére
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez
Raktáron
PCB_060619



<br />



A Malto Dry egy tápiókából származó szénhidrát. A keményítő hidrolízisével és az azt követő szárítással állítják elő. A MALTO-val összehasonlítva, növényi eredetének és egy speciális szárítási eljárásnak köszönhetően nagyon alacsony a sűrűsége és nagyon nagy az olajfelvevő képessége. A répa- vagy nádszacharózhoz képest nagyon alacsony az édessége, és a főzés során kevésbé érzékeny az elszíneződésre.

Tulajdonságok: dúsító, olajafelvevő, stabilizáló  

 

Tipikus felhasználási példák: mártások porrá alakítása során, aszalt gyümölcsökhöz...

Édesítőképessége: kb. 30%-a szacharóznak



Tovább
Csak regisztrált felhasználók részére
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez
Nincs raktáron
PAF_6100505



<br />



Emberi fogyasztásra alkalmas étkezési lapzselatin "GOLD"

 

Sertészselatin alapú zselésítő lap.

Bloom erőssége: 185 - 230.

Rugalmas textúra.

Fagyasztás-/kiolvadásálló.

Professzionális felhasználásra

 

Nettó tömeg: 1 kg/doboz

 



Tovább
Lapzselatin 'GOLD' - 1kg
Csak regisztrált felhasználók részére
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez
Raktáron
PCB_060649



<br />



SZÓJA-LECITIN

 

Az Emul S természetes eredetű GMO-mentes szója-lecitin koncentrátum. Jól alkalmazható vizes folyadékokhoz és közepesen a zsíros közegben.  

Tulajdonságai: emulgeáló, stabilizáló  

Adagolás: 0.3-1%  

Tipikus felhasználási példák: pékáruk tésztájának javítása, főtt termékek tartósítása, emulziók stabilizálása, mártások stabilizálása



Tovább
Csak regisztrált felhasználók részére
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez
Raktáron
PCB_060629



<br />



NÁTRIUM ALGINÁT

 

Az Alginát Skócia, Írország és Dél-Amerika hideg vizeiből begyűjtött barnamoszatokból kivont természetes eredetű zselésítő anyag.

A Kalciummal való reakciókészségének köszönhetően lehetővé teszi a vizes folyadékok szferifikációját (gyöngyösítését).  

Tulajdonságai: zselésítő, sűrítő

Adagolás: 5 g/liter vizes folyadék

Tipikus felhasználási példák: gyümölcs- és zöldséglevek szferifikálása, különböző méretű gyöngyök készítése



Tovább
Csak regisztrált felhasználók részére
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez
Nincs raktáron
PCB_060635



<br />



GELLÁNGUMI

 

A Gellángumi az átokhínár nevű vízinövényeken természetes úton fejlődő Sphingomonas elodea baktériumok fermentációjának az eredménye.

Tulajdonságai: zselésítő

Adagolás: 0.1-1%

Tipikus felhasználási példák: meleg zselatin,  aszpik, sütőipari és cukrászati termékek tölteléke, zselék, folyékony zselék



Tovább
Csak regisztrált felhasználók részére
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez
Nincs raktáron
PCB_060631



<br />



IOTA

 

Az Iota a vörösmoszatokból kivont természetes eredetű zselésítőanyag. Puha szerkezetű, rugalmas és áttetsző megjelenésű zselék elkészítését teszi lehetővé.

 

Tulajdonságai: zselésítő

 

Adagolás: 0.1-1%

 

Tipikus felhasználási példák: tej vagy tejszín alapú  készítmények (panna cotta, crème brûlée), tojás vagy zselatin helyettesítője a nem tej alapú készítményeknél, amelyek rendelkeznek minimális kalcium tartalommal.



Tovább
Csak regisztrált felhasználók részére
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez
Raktáron
PCB_060643



<br />



AGAR

 

Az Agar a vörösmoszatokból kivont természetes eredetű zselésítő anyag.

Tulajdonságai: zselésítő

Adagolás: 0.5-2%

 

Tipikus felhasználási példák: zselés cukorka, marmelád, sütemények gyümölcsös tölteléke.



Tovább
Csak regisztrált felhasználók részére
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez
Raktáron
PCB_060615



<br />



Xantán-gumi

 

A Xantán a cukorrépa vagy a  keményítőből származó glükóz fermentálásával keletkező sűrítőanyag.

Tulajdonságai: sűrítő, stabilizáló

Adagolás: 1-4%

 

Tipikus felhasználási példák: mártások, öntetek, krémek sűrítése



Tovább
Csak regisztrált felhasználók részére
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez
Nincs raktáron
PAF_6100091



<br />



Ezüst lapzselatin

 

Emberi fogyasztásra alkalmas étkezési zselatin

Összetevők: 100% zselatin (sertés)

180 bloom

 

Felhasználási javaslat: 12 lapzselatin/1 liter folyadék

 

Nettó tömeg: 1 kg



Tovább
Csak regisztrált felhasználók részére
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez
Nincs raktáron
PCB_060625
A Maltit keményítőből előállított poliol (cukoralkohol). A szacharózhoz közeli édesítőképességgel rendelkezik.

Tulajdonságai: édesítő

Tipikus felhasználási példák: minden készítményben helyettesítheti a cukrot

Édesítőképessége: kb. 90%-a szacharóznak
Tovább
Csak regisztrált felhasználók részére
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez
Nincs raktáron
PCB_060624
A Szorbit keményítőből előállított poliol (cukoralkohol). Néhány gyümölcsben (pl. szilva, szőlő) természetes állapotban is jelen van. A szacharóznál kisebb édesítőképességgel rendelkezik.

Tulajdonságai: nedvesítő, édesítő

Tipikus felhasználási példák: ganache stabilizálása

Édesítőképessége: kb. 60%-a szacharóznak
Tovább
Csak regisztrált felhasználók részére
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez
Nincs raktáron
PCB_060618
A Dextróz keményítőből hidrolízissel, szárítással és szitálással nyert egyszerű cukor. A szacharóznál enyhén kisebb édesítőképességgel rendelkezik. A molekuláris méretének köszönhetően a szacharóznál könnyebben mobilizálja a vizet

Tulajdonságai: édesítő, vízmegkötő

Tipikus felhasználási példák: fűszerkészítmények

Édesítőképessége: kb. 70%-a szacharóznak
Tovább
Csak regisztrált felhasználók részére
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez
Nincs raktáron
PCB_060621
Az Ascorbix egy teljesen natúr ízű aszkorbinsav koncentrátum. Ez az étkezési sav és antioxidáns megtalálható például természetes állapotában a déligyümölcsökben.

Tulajdonságai: étkezési sav, antioxidáns

Adagolás: 0.05-0.5%

Tipikus felhasználási példák: Oxidálódásra érzékeny gyümölcsök és zöldségek tartósítása, dagasztás javító a pékáruk készítése során
Tovább
Csak regisztrált felhasználók részére
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez
Nincs raktáron
PCB_060620
A Citrix egy natúr ízű citromsav koncentrátum. Ez az étkezési sav megtalálható például természetes állapotában a citromban.

Tulajdonságai: étkezési sav

Adagolás: 0.1-1%

Tipikus felhasználási példák: Pektin vagy Alginát alapú receptek savanyítására
Tovább
Csak regisztrált felhasználók részére
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez
Nincs raktáron
PCB_060636
A WarmTex egy egy speciális melegítési eljárással javított kukoricakeményítő alapú sűrítőanyag. Melegítés hatására fejleszti a textúráját, és jobban ellenáll a magas hőmérsékletnek, mint hagyományos társai.

Tulajdonságai: sűrítőanyag

Adagolás: 2-5%

Tipikus felhasználási példák: cukrászkrémek, sütőben sült ételekhez készült besamel mártás
Tovább
Csak regisztrált felhasználók részére
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez
Raktáron
PCB_060632



<br />



Coldtex20 (Módosított burgonyakeményítő)

 

A ColdTex burgonyakeményítő alapú sűrítőanyag. A ColdTex-szel készült készítmények fagyasztás- és gyorsfagyasztásállóak, és mérsékelten főzhetőek.

 

Tulajdonságai:sűrítőanyag

 

Adagolás:0.5-8%

 

Tipikus felhasználási példák: hús alapú készítményekhez (pástétomok, töltelékek), sárga tészták (cake, piskóta) állagának javítására, béchamel mártáshoz, gluténmentes termékekhez.

 

Nettó tömeg: 1.000g



Tovább
Csak regisztrált felhasználók részére
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez
Nincs raktáron
PCB_060642



<br />



Zselatin B

 

A "B" zselatin szagtalanított marhazselatin, amelynek a Bloom-foka (zselésítő erő) 200, ez megfelel az úgynevezett "arany" zselatinnak.

Tulajdonságok: zselésítő

Ajánlott adagolás: 0,3 - 10%.

 

Tipikus felhasználási területek: mousse és espuma, fagylaltok, aszpikok, édességek (mályvacukor, zselés cukorka), bavarois...



Tovább
Csak regisztrált felhasználók részére
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez
Nincs raktáron
PCB_060627



<br />



Pectin NHX

 

A pektin NHX a citrusfélék héjából kivont, majd feldolgozott zselésítő anyag különleges tulajdonságokkal.

Ez egy pektin, amelyet pl. tükörfényzselékben használnak.

Tulajdonságai: zselésítő

Adagolás: 0,8-2%

Tipikus felhasználási példák: gyümölcs alapú bevonómáz, gyümölcsmentes vagy alacsony cukortartalmú natúr bevonó, tükörfényzselé, csokoládé alapú zselésített krémes készítmények



Tovább
Csak regisztrált felhasználók részére
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez
Nincs raktáron
PCB_060626



<br />



PECTIN Y

 

A Pektin Y a déligyümölcsök héjából kivont, majd  átalakított zselésítő anyag. Magas cukortartalmú (Brix° > 3.5) és savas (pH < 3.5) közegek zselésítésére alkalmas. Melegítéssel nem visszafordítható állapot.  

Tulajdonságai: zselésítő  

Adagolás: 1-2.5%

Tipikus felhasználási példák: zselés cukorkák, lekvárok, gyümölcstöltelékek



Tovább
Csak regisztrált felhasználók részére
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez
Raktáron
PCB_060630



<br />



Kappa 23 (Karragén)

 

A Kappa a vörösmoszatokból kivont természetes eredetű zselésítőanyag. Szilárd szerkezetű és áttetsző megjelenésű zselék elkészítését teszi lehetővé.

 

Tulajdonságai: zselésítő, stabilizáló

 

Adagolás: 0.5-3%

 

Tipikus felhasználási terület: szilárd, fényes és sima mázak, tejkészítmények stabilizátora



Tovább
Csak regisztrált felhasználók részére
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez