Xantán-gumi
A Xantán a cukorrépa vagy a keményítőből származó glükóz fermentálásával keletkező sűrítőanyag.
Tulajdonságai: sűrítő, stabilizáló
Adagolás: 1-4%
Tipikus felhasználási példák: mártások, öntetek, krémek sűrítése
Xantán-gumi
A Xantán a cukorrépa vagy a keményítőből származó glükóz fermentálásával keletkező sűrítőanyag.
Tulajdonságai: sűrítő, stabilizáló
Adagolás: 1-4%
Tipikus felhasználási példák: mártások, öntetek, krémek sűrítése
Natur Air N°42 / Burgonyafehérje por
A Natur Air egy növényi fehérje (burgonyafehérje). Ideális és praktikus megoldás a hab, mousse felhabosítására és stabilizálására.
Ez a clean label termék tökéletesen alkalmas a vegán étrendhez is.
A Natur Air különböző pH-szinteken is jól működik, hidegen és melegen egyaránt használható, és tiszta, semleges érzékszervi tulajdonsággal bír, anélkül, hogy rossz utóízt hagyna maga után.
Ez egy növényi alapú megoldás, amely gyakran használható a tojásfehérje helyettesítésére, például macaronokban, meringue-ben, mousse-ban, koktélokban stb.
400 g/doboz
Emberi fogyasztásra alkalmas étkezési lapzselatin "GOLD"
Sertészselatin alapú zselésítő lap.
Bloom erőssége: 185 - 230.
Rugalmas textúra.
Fagyasztás-/kiolvadásálló.
Professzionális felhasználásra
Nettó tömeg: 1 kg/doboz
A Malto Dry egy tápiókából származó szénhidrát. A keményítő hidrolízisével és az azt követő szárítással állítják elő. A MALTO-val összehasonlítva, növényi eredetének és egy speciális szárítási eljárásnak köszönhetően nagyon alacsony a sűrűsége és nagyon nagy az olajfelvevő képessége. A répa- vagy nádszacharózhoz képest nagyon alacsony az édessége, és a főzés során kevésbé érzékeny az elszíneződésre.
Tulajdonságok: dúsító, olajafelvevő, stabilizáló
Tipikus felhasználási példák: mártások porrá alakítása során, aszalt gyümölcsökhöz...
Édesítőképessége: kb. 30%-a szacharóznak
SZÓJA-LECITIN
Az Emul S természetes eredetű GMO-mentes szója-lecitin koncentrátum. Jól alkalmazható vizes folyadékokhoz és közepesen a zsíros közegben.
Tulajdonságai: emulgeáló, stabilizáló
Adagolás: 0.3-1%
Tipikus felhasználási példák: pékáruk tésztájának javítása, főtt termékek tartósítása, emulziók stabilizálása, mártások stabilizálása
NÁTRIUM ALGINÁT
Az Alginát Skócia, Írország és Dél-Amerika hideg vizeiből begyűjtött barnamoszatokból kivont természetes eredetű zselésítő anyag.
A Kalciummal való reakciókészségének köszönhetően lehetővé teszi a vizes folyadékok szferifikációját (gyöngyösítését).
Tulajdonságai: zselésítő, sűrítő
Adagolás: 5 g/liter vizes folyadék
Tipikus felhasználási példák: gyümölcs- és zöldséglevek szferifikálása, különböző méretű gyöngyök készítése
GELLÁNGUMI
A Gellángumi az átokhínár nevű vízinövényeken természetes úton fejlődő Sphingomonas elodea baktériumok fermentációjának az eredménye.
Tulajdonságai: zselésítő
Adagolás: 0.1-1%
Tipikus felhasználási példák: meleg zselatin, aszpik, sütőipari és cukrászati termékek tölteléke, zselék, folyékony zselék
AGAR
Az Agar a vörösmoszatokból kivont természetes eredetű zselésítő anyag.
Tulajdonságai: zselésítő
Adagolás: 0.5-2%
Tipikus felhasználási példák: zselés cukorka, marmelád, sütemények gyümölcsös tölteléke.
MALTO
A Malto keményítőből hidrolízissel, szárítással és szitálással nyert szénhidrát. Nagyon alacsony édesítőképességgel rendelkezik összevetve a cukorrépából vagy cukornádból származó szacharózzal szemben.
Tulajdonságai: dúsító, édesítő
Tipikus felhasználási példák: fűszerkészímények
Édesítőképessége: kb. 30%-a szacharóznak
Ezüst lapzselatin
Emberi fogyasztásra alkalmas étkezési zselatin
Összetevők: 100% zselatin (sertés)
180 bloom
Felhasználási javaslat: 12 lapzselatin/1 liter folyadék
Nettó tömeg: 1 kg
PECTIN Y
A Pektin Y a déligyümölcsök héjából kivont, majd átalakított zselésítő anyag. Magas cukortartalmú (Brix° > 3.5) és savas (pH < 3.5) közegek zselésítésére alkalmas. Melegítéssel nem visszafordítható állapot.
Tulajdonságai: zselésítő
Adagolás: 1-2.5%
Tipikus felhasználási példák: zselés cukorkák, lekvárok, gyümölcstöltelékek