Xantán-gumi
A Xantán a cukorrépa vagy a keményítőből származó glükóz fermentálásával keletkező sűrítőanyag.
Tulajdonságai: sűrítő, stabilizáló
Adagolás: 1-4%
Tipikus felhasználási példák: mártások, öntetek, krémek sűrítése
Xantán-gumi
A Xantán a cukorrépa vagy a keményítőből származó glükóz fermentálásával keletkező sűrítőanyag.
Tulajdonságai: sűrítő, stabilizáló
Adagolás: 1-4%
Tipikus felhasználási példák: mártások, öntetek, krémek sűrítése
SORBIUM 35 / SORBET STABILIZÁTOR
A Sorbium egy stabilizáló keverék, amely a sorbet minőségének és eltarthatóságának javítására szolgál. Összetétele válogatott textúrák kombinációján alapul, amelyek lehetővé teszik a víz stabilizálását a nagy kristályok kialakulásának korlátozásával, a túlfolyás javítását, szabályozzák az olvadás sebességét és a textúra optimalizálását az optimális ízminőség érdekében.
Tulajdonságok: stabilizátor, sűrítőanyag
Ajánlott adagolás: 0,2-0,5%
Tipikus alkalmazási terület: SORBET
Megjegyzések / korlátozások:
Az adagolást a felhasznált gyümölcstípusnak és az ízlésnek megfelelően kell beállítani. Túladagolás esetén túlságosan viszkózus ízű sorbetet eredményezhet, és ronthatja az ízélményt a fogyasztás során.
Nettó tömeg: 800g/doboz
Isomalt
Az izomalt egy olyan poliol, amely a szacharóz kémiai átalakulásából származik. Édesítő képessége nagyon közel áll a szacharózéhoz. Szerkezete és kémiai összetétele stabilabb, mint a szacharózé a főzés és a karamellizáció terén. Ezért nagyon alkalmas cukordíszek készítéséhez.
Édesítő ereje alacsonyabb, mint a szacharóz.
Tulajdonságok: édesítőszer
Felhasználási javaslat: a porcukorral megegyező módon kell használni.
Jellemző felhasználási területek: cukorszobrok, cukormentes édességek, színes karamell díszek
Coldtex20 (Módosított burgonyakeményítő)
A ColdTex burgonyakeményítő alapú sűrítőanyag. A ColdTex-szel készült készítmények fagyasztás- és gyorsfagyasztásállóak, és mérsékelten főzhetőek.
Tulajdonságai:sűrítőanyag
Adagolás:0.5-8%
Tipikus felhasználási példák: hús alapú készítményekhez (pástétomok, töltelékek), sárga tészták (cake, piskóta) állagának javítására, béchamel mártáshoz, gluténmentes termékekhez.
Nettó tömeg: 1.000g
Zselatin B
A "B" zselatin szagtalanított marhazselatin, amelynek a Bloom-foka (zselésítő erő) 200, ez megfelel az úgynevezett "arany" zselatinnak.
Tulajdonságok: zselésítő
Ajánlott adagolás: 0,3 - 10%.
Tipikus felhasználási területek: mousse és espuma, fagylaltok, aszpikok, édességek (mályvacukor, zselés cukorka), bavarois...