ADALÉKANYAGOK

Raktáron



<br />



AGAR

 

Az Agar a vörösmoszatokból kivont természetes eredetű zselésítő anyag.

Tulajdonságai: zselésítő

Adagolás: 0.5-2%

 

Tipikus felhasználási példák: zselés cukorka, marmelád, sütemények gyümölcsös tölteléke.



Tovább
Nem vásárolható!
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez
Nincs raktáron
Az Ascorbix egy teljesen natúr ízű aszkorbinsav koncentrátum. Ez az étkezési sav és antioxidáns megtalálható például természetes állapotában a déligyümölcsökben.

Tulajdonságai: étkezési sav, antioxidáns

Adagolás: 0.05-0.5%

Tipikus felhasználási példák: Oxidálódásra érzékeny gyümölcsök és zöldségek tartósítása, dagasztás javító a pékáruk készítése során
Tovább
Nem vásárolható!
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez
Nincs raktáron
A Citrix egy natúr ízű citromsav koncentrátum. Ez az étkezési sav megtalálható például természetes állapotában a citromban.

Tulajdonságai: étkezési sav

Adagolás: 0.1-1%

Tipikus felhasználási példák: Pektin vagy Alginát alapú receptek savanyítására
Tovább
Nem vásárolható!
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez
Nincs raktáron
A ColdTex burgonyakeményítő alapú sűrítőanyag. A ColdTex-szel készült készítmények ellenállóak a sokkolással/fagyasztással szemben és közepes erősségű melegítést elviselik.

Tulajdonságai: sűrítőanyag

Adagolás: 0.5-8%

Tipikus felhasználási példák: hús alapú készítmények (pástétomok, töltelékek), javítja a sárga tészták szerkezetét (cake, piskóta), besamel mártás, gluténmentes termékek
Tovább
Nem vásárolható!
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez
Nincs raktáron
A Dextróz keményítőből hidrolízissel, szárítással és szitálással nyert egyszerű cukor. A szacharóznál enyhén kisebb édesítőképességgel rendelkezik. A molekuláris méretének köszönhetően a szacharóznál könnyebben mobilizálja a vizet

Tulajdonságai: édesítő, vízmegkötő

Tipikus felhasználási példák: fűszerkészítmények

Édesítőképessége: kb. 70%-a szacharóznak
Tovább
Nem vásárolható!
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez
Raktáron



<br />



SZÓJA-LECITIN

 

Az Emul S természetes eredetű GMO-mentes szója-lecitin koncentrátum. Jól alkalmazható vizes folyadékokhoz és közepesen a zsíros közegben.  

Tulajdonságai: emulgeáló, stabilizáló  

Adagolás: 0.3-1%  

Tipikus felhasználási példák: pékáruk tésztájának javítása, főtt termékek tartósítása, emulziók stabilizálása, mártások stabilizálása



Tovább
Nem vásárolható!
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez
Nincs raktáron
A Zselatin B egy szagtalanított marhazselatin, amelynek a gélkeménysége (Bloom értéke) 200, amelyet ‚Arany’ zselatinnak is neveznek

Tulajdonságai: zselésítő

Adagolás: 0.3-10%

Tipikus felhasználási példák: mousse, espuma, aszpik, bonbonok
Tovább
Nem vásárolható!
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez
Raktáron



<br />



GELGLACE Fagylalt stabilizátor

 

Finom szemcséjű fehér por fagylaltok és szorbék stabilizálásához. Gelglace krémesebbé teszi a fagylaltot, és megőrzi annak lágyságát és ízét kristályképződés nélkül.

 

Adagolás: 5-10 g Gelglace 100 g cukorhoz.

 

Nettó tömeg: 900g

 

Tárolás: nedvességtől és hőtől védett helyen, lehetőség szerint 25°C alatti hőmérsékleten, kb. 60-80% relatív páratartalom mellett.



Tovább
Nem vásárolható!
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez
Raktáron



<br />



GELLÁNGUMI

 

A Gellángumi az átokhínár nevű vízinövényeken természetes úton fejlődő Sphingomonas elodea baktériumok fermentációjának az eredménye.

Tulajdonságai: zselésítő

Adagolás: 0.1-1%

Tipikus felhasználási példák: meleg zselatin,  aszpik, sütőipari és cukrászati termékek tölteléke, zselék, folyékony zselék



Tovább
Nem vásárolható!
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez
Raktáron



<br />



Az Iota a vörösmoszatokból kivont természetes eredetű zselésítőanyag. Puha szerkezetű, rugalmas és áttetsző megjelenésű zselék elkészítését teszi lehetővé.

 

Tulajdonságai: zselésítő

 

Adagolás: 0.1-1%

 

Tipikus felhasználási példák: tej vagy tejszín alapú  készítmények (panna cotta, crème brûlée), tojás vagy zselatin helyettesítője a nem tej alapú készítményeknél, amelyek rendelkeznek minimális kalcium tartalommal.



Tovább
Nem vásárolható!
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez
Nincs raktáron
A Kappa a vörösmoszatokból kivont természetes eredetű zselésítőanyag. Szilárd szerkezetű és áttetsző megjelenésű zselék elkészítését teszi lehetővé.

Tulajdonságai: zselésítő, stabilizáló

Adagolás: 0.5-3%

Tipikus felhasználási példák: szilárd, fényes és sima mázak, tejkészítmények stabilizátora
Tovább
Nem vásárolható!
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez
Raktáron



<br />



Ezüst lapzselatin

 

Emberi fogyasztásra alkalmas étkezési zselatin

Összetevők: 100% zselatin (sertés)

 

Felhasználási javaslat: 12 lapzselatin/1 liter folyadék

 

Nettó tömeg: 1 kg



Tovább
Nem vásárolható!
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez
Nincs raktáron



<br />



Emberi fogyasztásra alkalmas étkezési lapzselatin 'Arany'

Származási hely: Németország

Nettó tömeg: 1kg

+/- 200 Bloom

+/- 500 ív/kg

 

Zselé, krém, pudin, aszpik, stb. készítéséhez



Tovább
Nem vásárolható!
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez
Nincs raktáron
A Maltit keményítőből előállított poliol (cukoralkohol). A szacharózhoz közeli édesítőképességgel rendelkezik.

Tulajdonságai: édesítő

Tipikus felhasználási példák: minden készítményben helyettesítheti a cukrot

Édesítőképessége: kb. 90%-a szacharóznak
Tovább
Nem vásárolható!
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez
Nincs raktáron



<br />



A Malto keményítőből hidrolízissel, szárítással és szitálással nyert szénhidrát. Nagyon alacsony édesítőképességgel rendelkezik összevetve a cukorrépából vagy cukornádból származó szacharózzal szemben.  

Tulajdonságai: dúsító, édesítő

Tipikus felhasználási példák: fűszerkészímények

Édesítőképessége: kb. 30%-a szacharóznak



Tovább
Nem vásárolható!
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez
Raktáron



<br />



NÁTRIUM ALGINÁT

 

Az Alginát Skócia, Írország és Dél-Amerika hideg vizeiből begyűjtött barnamoszatokból kivont természetes eredetű zselésítő anyag.

A Kalciummal való reakciókészségének köszönhetően lehetővé teszi a vizes folyadékok szferifikációját (gyöngyösítését).  

Tulajdonságai: zselésítő, sűrítő

Adagolás: 5 g/liter vizes folyadék

Tipikus felhasználási példák: gyümölcs- és zöldséglevek szferifikálása, különböző méretű gyöngyök készítése



Tovább
Nem vásárolható!
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez