ADALÉKANYAGOK

Nincs raktáron
PCB_060642
A Zselatin B egy szagtalanított marhazselatin, amelynek a gélkeménysége (Bloom értéke) 200, amelyet ‚Arany’ zselatinnak is neveznek

Tulajdonságai: zselésítő

Adagolás: 0.3-10%

Tipikus felhasználási példák: mousse, espuma, aszpik, bonbonok
Tovább
Csak regisztrált felhasználók részére
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez
Nincs raktáron
PCB_060636
A WarmTex egy egy speciális melegítési eljárással javított kukoricakeményítő alapú sűrítőanyag. Melegítés hatására fejleszti a textúráját, és jobban ellenáll a magas hőmérsékletnek, mint hagyományos társai.

Tulajdonságai: sűrítőanyag

Adagolás: 2-5%

Tipikus felhasználási példák: cukrászkrémek, sütőben sült ételekhez készült besamel mártás
Tovább
Csak regisztrált felhasználók részére
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez
Nincs raktáron
PCB_060620
A Citrix egy natúr ízű citromsav koncentrátum. Ez az étkezési sav megtalálható például természetes állapotában a citromban.

Tulajdonságai: étkezési sav

Adagolás: 0.1-1%

Tipikus felhasználási példák: Pektin vagy Alginát alapú receptek savanyítására
Tovább
Csak regisztrált felhasználók részére
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez
Nincs raktáron
PCB_060621
Az Ascorbix egy teljesen natúr ízű aszkorbinsav koncentrátum. Ez az étkezési sav és antioxidáns megtalálható például természetes állapotában a déligyümölcsökben.

Tulajdonságai: étkezési sav, antioxidáns

Adagolás: 0.05-0.5%

Tipikus felhasználási példák: Oxidálódásra érzékeny gyümölcsök és zöldségek tartósítása, dagasztás javító a pékáruk készítése során
Tovább
Csak regisztrált felhasználók részére
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez
Nincs raktáron
PCB_060618
A Dextróz keményítőből hidrolízissel, szárítással és szitálással nyert egyszerű cukor. A szacharóznál enyhén kisebb édesítőképességgel rendelkezik. A molekuláris méretének köszönhetően a szacharóznál könnyebben mobilizálja a vizet

Tulajdonságai: édesítő, vízmegkötő

Tipikus felhasználási példák: fűszerkészítmények

Édesítőképessége: kb. 70%-a szacharóznak
Tovább
Csak regisztrált felhasználók részére
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez
Nincs raktáron
PCB_060624
A Szorbit keményítőből előállított poliol (cukoralkohol). Néhány gyümölcsben (pl. szilva, szőlő) természetes állapotban is jelen van. A szacharóznál kisebb édesítőképességgel rendelkezik.

Tulajdonságai: nedvesítő, édesítő

Tipikus felhasználási példák: ganache stabilizálása

Édesítőképessége: kb. 60%-a szacharóznak
Tovább
Csak regisztrált felhasználók részére
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez
Nincs raktáron
PCB_060625
A Maltit keményítőből előállított poliol (cukoralkohol). A szacharózhoz közeli édesítőképességgel rendelkezik.

Tulajdonságai: édesítő

Tipikus felhasználási példák: minden készítményben helyettesítheti a cukrot

Édesítőképessége: kb. 90%-a szacharóznak
Tovább
Csak regisztrált felhasználók részére
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez
Raktáron
PCB_060629



<br />



NÁTRIUM ALGINÁT

 

Az Alginát Skócia, Írország és Dél-Amerika hideg vizeiből begyűjtött barnamoszatokból kivont természetes eredetű zselésítő anyag.

A Kalciummal való reakciókészségének köszönhetően lehetővé teszi a vizes folyadékok szferifikációját (gyöngyösítését).  

Tulajdonságai: zselésítő, sűrítő

Adagolás: 5 g/liter vizes folyadék

Tipikus felhasználási példák: gyümölcs- és zöldséglevek szferifikálása, különböző méretű gyöngyök készítése



Tovább
Csak regisztrált felhasználók részére
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez
Raktáron
WEIS_08A6500100



<br />



Emberi fogyasztásra alkalmas étkezési lapzselatin 'Arany'

Származási hely: Németország

Nettó tömeg: 1kg

+/- 200 Bloom

+/- 500 ív/kg

 

Zselé, krém, pudin, aszpik, stb. készítéséhez



Tovább
Csak regisztrált felhasználók részére
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez