ADALÉKANYAGOK

Nincs raktáron
PCB_060630
A Kappa a vörösmoszatokból kivont természetes eredetű zselésítőanyag. Szilárd szerkezetű és áttetsző megjelenésű zselék elkészítését teszi lehetővé.

Tulajdonságai: zselésítő, stabilizáló

Adagolás: 0.5-3%

Tipikus felhasználási példák: szilárd, fényes és sima mázak, tejkészítmények stabilizátora
Tovább
Nem vásárolható!
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez
Raktáron
PCB_060626



<br />



PECTIN Y

 

A Pektin Y a déligyümölcsök héjából kivont, majd  átalakított zselésítő anyag. Magas cukortartalmú (Brix° > 3.5) és savas (pH < 3.5) közegek zselésítésére alkalmas. Melegítéssel nem visszafordítható állapot.  

Tulajdonságai: zselésítő  

Adagolás: 1-2.5%

Tipikus felhasználási példák: zselés cukorkák, lekvárok, gyümölcstöltelékek



Tovább
Nem vásárolható!
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez
Nincs raktáron
PCB_060627
A Pektin NHX a déligyümölcsök héjából kivont, majd átalakított zselésítő anyag. Alacsony cukortartalmú csokoládés, vagy gyümölcsös vagy akár natúr mázok, fényező zselék készítéséhez javasolt.

Tulajdonságai: zselésítő

Adagolás: 0.8-2%

Tipikus felhasználási példák: gyümölcsvelő alapú cukrászati bevonók, gyümölcsmentes natúr vagy alacsony cukortartalmú fényező zselék, csokoládé alapú zselésített krémes készítmények
Tovább
Nem vásárolható!
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez
Nincs raktáron
PCB_060642
A Zselatin B egy szagtalanított marhazselatin, amelynek a gélkeménysége (Bloom értéke) 200, amelyet ‚Arany’ zselatinnak is neveznek

Tulajdonságai: zselésítő

Adagolás: 0.3-10%

Tipikus felhasználási példák: mousse, espuma, aszpik, bonbonok
Tovább
Nem vásárolható!
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez
Nincs raktáron
PCB_060632
A ColdTex burgonyakeményítő alapú sűrítőanyag. A ColdTex-szel készült készítmények ellenállóak a sokkolással/fagyasztással szemben és közepes erősségű melegítést elviselik.

Tulajdonságai: sűrítőanyag

Adagolás: 0.5-8%

Tipikus felhasználási példák: hús alapú készítmények (pástétomok, töltelékek), javítja a sárga tészták szerkezetét (cake, piskóta), besamel mártás, gluténmentes termékek
Tovább
Nem vásárolható!
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez
Nincs raktáron
PCB_060636
A WarmTex egy egy speciális melegítési eljárással javított kukoricakeményítő alapú sűrítőanyag. Melegítés hatására fejleszti a textúráját, és jobban ellenáll a magas hőmérsékletnek, mint hagyományos társai.

Tulajdonságai: sűrítőanyag

Adagolás: 2-5%

Tipikus felhasználási példák: cukrászkrémek, sütőben sült ételekhez készült besamel mártás
Tovább
Nem vásárolható!
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez
Nincs raktáron
PCB_060620
A Citrix egy natúr ízű citromsav koncentrátum. Ez az étkezési sav megtalálható például természetes állapotában a citromban.

Tulajdonságai: étkezési sav

Adagolás: 0.1-1%

Tipikus felhasználási példák: Pektin vagy Alginát alapú receptek savanyítására
Tovább
Nem vásárolható!
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez
Nincs raktáron
PCB_060621
Az Ascorbix egy teljesen natúr ízű aszkorbinsav koncentrátum. Ez az étkezési sav és antioxidáns megtalálható például természetes állapotában a déligyümölcsökben.

Tulajdonságai: étkezési sav, antioxidáns

Adagolás: 0.05-0.5%

Tipikus felhasználási példák: Oxidálódásra érzékeny gyümölcsök és zöldségek tartósítása, dagasztás javító a pékáruk készítése során
Tovább
Nem vásárolható!
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez
Nincs raktáron
PCB_060618
A Dextróz keményítőből hidrolízissel, szárítással és szitálással nyert egyszerű cukor. A szacharóznál enyhén kisebb édesítőképességgel rendelkezik. A molekuláris méretének köszönhetően a szacharóznál könnyebben mobilizálja a vizet

Tulajdonságai: édesítő, vízmegkötő

Tipikus felhasználási példák: fűszerkészítmények

Édesítőképessége: kb. 70%-a szacharóznak
Tovább
Nem vásárolható!
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez
Nincs raktáron
PCB_060624
A Szorbit keményítőből előállított poliol (cukoralkohol). Néhány gyümölcsben (pl. szilva, szőlő) természetes állapotban is jelen van. A szacharóznál kisebb édesítőképességgel rendelkezik.

Tulajdonságai: nedvesítő, édesítő

Tipikus felhasználási példák: ganache stabilizálása

Édesítőképessége: kb. 60%-a szacharóznak
Tovább
Nem vásárolható!
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez
Nincs raktáron
PCB_060625
A Maltit keményítőből előállított poliol (cukoralkohol). A szacharózhoz közeli édesítőképességgel rendelkezik.

Tulajdonságai: édesítő

Tipikus felhasználási példák: minden készítményben helyettesítheti a cukrot

Édesítőképessége: kb. 90%-a szacharóznak
Tovább
Nem vásárolható!
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez
Raktáron
PAF_6100091



<br />



Ezüst lapzselatin

 

Emberi fogyasztásra alkalmas étkezési zselatin

Összetevők: 100% zselatin (sertés)

 

Felhasználási javaslat: 12 lapzselatin/1 liter folyadék

 

Nettó tömeg: 1 kg



Tovább
Nem vásárolható!
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez
Nincs raktáron
PCB_060615



<br />



A Xantán a cukorrépa vagy a  keményítőből származó glükóz fermentálásával keletkező sűrítőanyag.

Tulajdonságai: sűrítő, stabilizáló

Adagolás: 1-4%

 

Tipikus felhasználási példák: mártások, öntetek, krémek sűrítése



Tovább
Nem vásárolható!
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez
Nincs raktáron
PCB_060617



<br />



A Malto keményítőből hidrolízissel, szárítással és szitálással nyert szénhidrát. Nagyon alacsony édesítőképességgel rendelkezik összevetve a cukorrépából vagy cukornádból származó szacharózzal szemben.  

Tulajdonságai: dúsító, édesítő

Tipikus felhasználási példák: fűszerkészímények

Édesítőképessége: kb. 30%-a szacharóznak



Tovább
Nem vásárolható!
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez
Raktáron
PCB_060643



<br />



AGAR

 

Az Agar a vörösmoszatokból kivont természetes eredetű zselésítő anyag.

Tulajdonságai: zselésítő

Adagolás: 0.5-2%

 

Tipikus felhasználási példák: zselés cukorka, marmelád, sütemények gyümölcsös tölteléke.



Tovább
Nem vásárolható!
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez
Nincs raktáron
PCB_060631



<br />



Az Iota a vörösmoszatokból kivont természetes eredetű zselésítőanyag. Puha szerkezetű, rugalmas és áttetsző megjelenésű zselék elkészítését teszi lehetővé.

 

Tulajdonságai: zselésítő

 

Adagolás: 0.1-1%

 

Tipikus felhasználási példák: tej vagy tejszín alapú  készítmények (panna cotta, crème brûlée), tojás vagy zselatin helyettesítője a nem tej alapú készítményeknél, amelyek rendelkeznek minimális kalcium tartalommal.



Tovább
Nem vásárolható!
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez