Gyorsfagyasztott, édesített tüskés annóna püré
Gyümölcs származási helye: Madagaszkár (Vavatenina)
A madagaszkári Vavatenina körzetben a tüskés annóna fák szinte egész évben virágoznak és termést hoznak, bár a főszezon június és augusztus között van. A fák a harmadik évtől kezdve teremnek, és a terméshozam esetenként 50 és 100 kg között mozog. Ezek a fák gazdag, jó vízelvezetésű talajt igényelnek, és gyökereik akár egy méter mélyen is a föld alatt gyökerezhetnek. Termesztésüket kistermelők végzik, akiknek ültetvényei soha nem nagyobbak 100 lábnál. A Ponthier tüskés annóna püré a gyümölcs zamatos, pépes húsából készül, amely gyönyörű fehér színű. A püré előállításához a gyümölcsöt először meg kell hámozni, ami a durva héj és a gyümölcs felszínén található tüskék miatt nehéz és különleges technikát igénylő művelet. A gyümölcs feldolgozását megelőzően az ehetetlen fekete magokat is eltávolítják. A következő fázisban a gyümölcshúst szitán átpasszírozzák és gyorspasztőrözik, majd tíz százalék tiszta nádcukor hozzáadásával ízletes pürét készítenek belőle, amelyet főzéshez, süteményekhez, édességekhez, lekvárokhoz, kekszekhez vagy koktélokhoz egyaránt fel lehet használni.
Jól kombinálható például licsi, narancs és lime gyümölcsökkel.
1 kg / tégely
6 x 1 kg / karton